måndag 31 december 2012

Tid att vända blad


Så har ännu ett år har nått sitt slut! Bara några få timmar kvar nu. För mig är det en möjlighet att vända blad, lite som att få börja om på nytt och lämna det som känns trist bakom sig. 2012 har varit ett ganska bra år, det får man väl ändå säga, men jag tror 2013 kan bli så mycket bättre.

Vissa saker tar jag med mig in i det nya året. Jag tappade t ex 9 kg med vad man kan kalla "en egen variant av LCHF" under året. Nästa år fortsätter vi med det tillsammans, jag och mannen. Inte så mycket för viktens skull utan för att jag mår bra av det.
Barnen började dagis i somras och har utvecklats jättemycket, särskilt nu på sistone när orden börjar komma. Älskar att höra hur dom försöker sätta ord på och återberätta sina upplevelser. Kan bara föreställa mig hur det kommer att låta här i huset till sommaren. Å när dom pratar med varandra! Ler bara av tanken, det är så sött!
Vissa saker tog också ett kliv framåt här hemma. Fönsterna blev målade, grunden putsad och vi fick ordning på våra uthus. Både invändigt och utvändigt. Andra saker tog ett kliv tillbaka. Mattor, en del möbler men framför allt alla fina saker man är rädd om plockades undan. Det känns ibland mer som ett hus än ett hem men för sinnesfriden var det ett måste. Att hinna med i sötaste trollens framfart är svårt. Å jag vill inte bara säga nej, tvätta nedspillda mattor eller välja om jag ska ta emot busen som hoppar i soffan eller trollet som har klättrat upp i karmstolen. Det börjar lugna sig nu och vi återtar vårt hem bit för bit. Förklarar att man kan slå sig och att vissa saker är mammas. Å det fungerar faktiskt ganska bra. Med ord kan man komma långt.

2013 blir såklart familjens år i första hand men också lite mer mitt eget hoppas jag. Att bättre ta vara på dom små stunderna då man kan få rå om sig själv. Kanske unna sig något extra och få må bra på egen hand! Men också att vara rädd om kärleken och hitta tid för varandra. Små älskade troll fyller lätt varenda sekund av ens liv och man glömmer ibland bort att vara man och fru. Man lever och andas sina barn, sin mammaroll, och tappar lätt bort både sig själv och sin älskade.
Kanske kan året bjuda på lite fler tillfällen att vara kreativ. I hemmet, med barnen, i bloggen... På önskelistan står en ny kamera. Vi får väl se om det kan bli så.

På så många vis startar vi det här året från en så mycket bättre grund än förra nyårsafton. Många grundläggande bitar har fallit på plats. Nu fortsätter vi lägga livspusslet under 2013 och hoppas på många fina stunder med familj och vänner. I januari fyller älskade små troll 2 år. Ser fram emot att fira deras dag med våra nära och kära.


Tack till er som har besökt bloggen trots att den nästan aldrig uppdaterats under det gångna året.
Tack till er som lämnat en fin kommentar då och då. Som välkomnat mig tillbaka till bloggvärlden. Jag läser alltid varje rad med glädje. Jag vill så gärna kunna bjuda på lite fler inlägg och bilder under 2013.
Hoppas det kan bli så!

Tack för det här året!
Jag önskar er alla allt gott på det nya. 

Nu väntar en god middag med min man. Barnen har somnat och jag ska 
skicka in hummern i ugnen med ett gott kryddsmör.

Kram Anna

onsdag 26 december 2012

Härliga juldagar

 
Små trollen fick tågbana, Duplo lego zoo, traktor och hästsläp i julklapp

Så var det Annandag jul! Idag kommer mannens familj och dom små trollen väntar på ännu fler spännande paket. För det där med julklappar, det fick dom kläm på väldans fort! Idag firar vi lite mera jul men sen ska det bli skönt med några kalasfria dagar. Mysigt har det varit i alla fall och barnen har fått ett par härliga dagar med sin familj. Den första medvetna julen kan man väl säga att det är. Stora nyfikna ögon har begrundat färgglada paket och en gran fylld av stjärnor och kulörta kulor.
Det har busats och kramats och lekts med minstingarna. De lite större julfirarna har ätit massor av god mat, lyssnat på julmusik och druckit litervis med julmust. Å så en och annan nubbe förstås.




Av allt spännande var det nog ändå familjens minsta lilla julfirare som fångade barnens uppmärksamhet allra mest. Sötaste, snällaste, finaste lilla Puzzel!



God fortsättning på julen mina vänner!

Kram Anna

måndag 24 december 2012

söndag 23 december 2012

Snön faller


Stora flingor yr och far i luften. Så blev det en vit jul i alla fall!
Tänk då är det julafton imorgon. Var blev hela december av?
Nu ska sista paketen ska slås in sen kan kalaset börja!

Tid att tända en brasa och känna värmen som sprider sig i huset.
Skönt att få vara inne en kväll som denna.

Kram Anna

 ♥

lördag 22 december 2012

Så här två dagar innan...


...gör vi ingenting mer än tar det lugnt. Underbart skönt!
Barnen sover så nu blir det vuxentid med Ernst, glögg och julgodis.

Önskar dig en mysig kväll!

Kram Anna

 ♥

onsdag 19 december 2012

Pyssla paket



Även om man bestämmer att man inte ska köpa så många klappar blir det likväl en himla massa i alla fall! I år går alla paket i bruna nyanser men med olika tryck; pepparkakor, noter och hjärtan...

 Vackert och enkelt! 



Å även om man varje år svär att man ska ha alla klappar klara i november så står man ändå där och svettas och trängs i affärerna dagarna före julafton.

Dessutom har jag idétorka! Vad köper man till en nioårig tjej som har allt?


Kram Anna

söndag 16 december 2012

Julen 2012


I år är julen osedvanligt avskalad och enkel här hemma. Julmusik, hyacinter, pepparkakor som hänger i köksfönstret, ja mycket mer än så har det inte blivit i år. Med två, minst sagt, klåfingriga små hjärtegryn finns varken tid eller lust för något mera avancerat. För en julälskare som mig har det varit lite svårt att acceptera men jag försöker tänka att var sak har sin tid. Det kommer år när hela familjen kan njuta av mysiga julförberedelser. Baka, pyssla och vara kreativa. Jag vill inte spendera december och julen med att säga nej hela tiden. Det räcker med de konflikter vi har ändå i vardagen med vår fina pojke som just nu inte riktigt vet vad han vill med sig själv. Både vredesutbrott och stora känslor ryms i hans lilla kropp. Han är arg, glad och ledsen om vartannat. Å så svårt det är att tackla som förälder. Å ena sidan förstår jag att det är helt normala känslor för ett barn att gå igenom men å andra sidan längtar jag efter små stunder, om så bara fem - tio minuter, av harmoni där barnen inte bråkar och jag inte måste medla eller trösta hela tiden. Jag måste erkänna att jag just nu är lite trött på upprörda känslor, trots och bråk.Vi får väl hoppas att det infinner sig lite julefrid i det Ewermanska hemmet i år!


Kram Anna

söndag 2 december 2012

Första advent




 Vaknade till en vintervit första advent. Så vackert! 
Barnen har varit små pepparkakor hela dagen och kvällen avslutades med glögg och skön julmusik!

Hoppas ni har haft en mysig dag!

Kram Anna 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails