Ett av mina sommarmåsten är att lägga in gurkor. Så enkelt och så gott! Jag brukar följa ett jättebra recept ur Lantliv. I år var inget undantag utan första dagen på semestern åkte tidning, burkar och kryddor fram tillsammans med gurkor, dill och mycket pepparrot.
Här hemma går det framåt med renoveringen av våra uthus men det tar längre tid än beräknat och en del planer får tyvärr skjutas fram tills nästa vår. Efter fem års renoverande borde man ha lärt sig att planera sin tid men det är tydligen inte något som blir lättare med åren. Som vanligt vill man för mycket på för kort tid. Ja ja, bra blir det i alla fall och det är ju ändå huvudsaken!
Ha en riktigt mysig helg!
Kram Anna
♥
GODASTE GURKAN
2 kg Västeråsgurkor
dillkronor
3-4 lagerblad
1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
2 msk brunt senapsfrö
2 dl ättika 24%
7,5 dl vatten
1 kg strösocker
1,5 tsk salt
ev atamon
1. Tvätta och borsta gurkorna
2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.
2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.
Hi Anna,
SvaraRaderait looks so delicious!!!
Have a nice weekend,
Yvonne
Så fantastisk fine bilder! Blir glad bare av å se på de:) Og ikke minst drømmer jeg meg bort i agurkverden:)
SvaraRaderaKlem Kaja:)
Oj, vad gott!
SvaraRaderaHej Anna, vad du är rar, tack för orden om reportaget om oss i Lantliv! :-)
SvaraRaderaJag har fått ditt mail med texten tillbaka men inte hunnit svara, vi håller på med trädgården ute och är inte så mkt inne. Precis som du så säger jag att man väl vid det här laget borde ha lärt sig att allt tar mer tid (och pengar) än man tror, men icke. Jag räknar ut vad jag tror det kommer ta i tidsåtgång, lägger på dubbla tiden, och ändå blir det fel!!!! Nåja, jag tror ändå att skynda långsamt är bra. Ni får trösta er med det.
Gurkorna ser smarriga ut. Du får gärna lägga ut receptet för jag kommer inte ihåg om jag har det kvar...
Kram kram till er och sköt om er!!!!
/Kristin
Åååå vad gott med gurka.Kan man be att få receptet?Önskar dej en skön lördag.Kram Rita ♥
SvaraRaderaMums! Det ska jag också ta och göra när jag kommer hem igen!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Maria
jag hjälpte alltid min farmor förr, nu blev jag sugen på att prova själv...är ju så gott med egen gjort gurka!!! kramis semlan
SvaraRaderaMmm vad gott det ser ut med egen inlagd gurka. Det är så vackert med glasburkarna, gurkan och dillen.
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Kram,
Regina
Ååå vad gott det ser ut,har du lust att dela med dig av receptet..:)...Önskar dig en skön kväll...Kram/Annelie
SvaraRaderaser mycket gott ut :) kanske något man ska prova sig på . Mycket enkelt recept
SvaraRaderaTack för tipset
Kramar Malin
Å vad det såg gott ut! Vill bara säga att att vi håller på att sälja ditt reportage. Har bara inte fått svar ännu..väntar med spänning.
SvaraRaderaHa det så bra
Kram Lotta