måndag 1 juni 2015

I väntan på värmen.Vad kan vara bättre än att börja veckan med jordgubbar? 

Söta härliga bär av nån sort som smakar både jordgubbe och smultron på en och samma gång. 
Särskilt en kall och regnig måndag som denna. Hallå sommaren! Var blir du av? Jag längtar efter dig.Och här är två till som längtar. 

Två som vill ta ut "jattenpoolen" och bada tills fingrarna är alldeles skrynkliga. Två som vill viras in i sina badkappor och dricka äppeljuice på solvarma madrasser. 

Men men.

Den där "jattenpoolen" verkar få stanna i förrådet ett tag till och vi får hitta på annat att roa oss med. 
Som att ha pyjamasdag och hitta på massa fyraårs-bus medan lillebror sover middag. "Fota min Pippiklänning" tyckte Liv. Alla sorters klänningar och nattlinnen är mycket bra enligt min flicka. Byxor är mindre bra. Bäst av allt är inga kläder alls. 


Eller kanske titta på piratfilm och dansa framför tv:n tyckte Viktor. Han som har skrapat näsan och munnen på dagis och som alltid har ett svärd med sig. Antingen nerstucket i tröjan eller kalsongerna. Inte heller den här lille mannen är så glad för kläder som ni märker. I varje fall inte byxor. "Ti-sört" går bra däremot.

Så vi dansar och sjunger, fotar nattlinne och stoppar munnen full av jordgubbar medans vi längtar efter sol och sommar. Det gör onekligen väntan lite roligare i alla fall.


2 kommentarer:

  1. Tur det är så vackert ute iaf och mot senare delen av veckan verkar värmen komma! Heja, heja!!!
    Hälsningar Anna- Bokcaféet i byn

    SvaraRadera
  2. Håller med - var är sommaren? Nu får den lov att komma tycker jag :)

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails