lördag 22 maj 2010

Två trädgårdsdårar och en lördag

Rabarbern står i full blom

Gammal engelsk sort

Någon har smakat på bladet ser det ut som

Vem hade trott att det skulle bli helt ljuvlig väder idag efter gårdagens ösregn? Perfekt för att starta ett nytt projekt i trädgården. Två nya rabatter ska anläggas och fyllas med härliga växter. Kantnepeta, anisisop, akleja, löjtnantshjärta och rabarber är några som stod högt på önskelistan. Bästa handelsträdgården här på Österlen är utan tvekan Åbergs trädgård och dom har dessutom ett café med underbart god mat. Det självklara valet när man ska fixa och dona utomhus.

Underbar medelhavspaj med goda grönsaker

Alla grönsaker till cafét...

...odlas ekologiskt i egna drivbänkar

Finns det något bättre än att sitta ute i solskenet och njuta av god mat omgiven av spirande grönska? Himmelskt för kropp och själ... Jag hittade två olika sorters rabarber "Elmblitz" och "Red Champagne", båda med låg oxalsyrehalt. Ska bli riktigt mysigt att få skörda egen rabarber under kommande år.

Plantering pågår

Isop, citronverbena och nysådd sallad i kruka

Stockrosorna växer för fullt

Helhetsbilder från trädgården kommer längre fram men just nu tror jag det mest är vi själva som ser bilden av det färdiga resultatet i huvudet. Man får ha en stor portion fantasi i alla fall för att se det vi ser. Grannarna tycker vi är galna som gräver bort gräs i tid och otid. Det är vi kanske också men vad gör man när man är en liten trädgårdstok?

Ha en fin lördagskväll!

7 kommentarer:

  1. Oj vad mycket fint jag hittade här. Vilken underbar blogg. Jag gillar flaskorna som du har i din header, underbar färg

    Jag lägger till din i min blogglista om det är ok?

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Anna!

    Så fint inlägg. Helt i min smak. Här i Oslo-trakten är det tyvärr dåligt med såna mysiga handelsträdgårdar. Jga har tagit det lite lugnt med bloggen några dagar och har ju missat massor här hos dig.
    Så skoj att ni ska bli reportage, det måste jag läsa när det kommer.

    Ha en skön kväll!
    Kram,
    Emma

    SvaraRadera
  3. Fortsätt vara trädgårdsgalningar och strunta i dem som inte håller med*ler Det ser ju underbart ut! Dessutom blev jag väldigt sugen på medelhavspaj. Det vattnas riktigt i munnen på mig! Kramis semlan

    SvaraRadera
  4. Ja visst är det roligt att ha nya projekt i trädgården?

    Kram britt

    SvaraRadera
  5. Sån härlig entusiasm du utstrålar i din blogg! Och tack för tipset om handelsträdgården. Måste absolut titta in där på min nästa Österlensemester (hoppas att det blir av i år...)

    Kram Outi

    SvaraRadera
  6. Hej kul att få se hela din trädgård! Härliga dagar som vi har haft. Det växer så ofantligt fort allting nu. Spännande med reportaget. Jag ska också få besök inom kort....är lite pirrig.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Låter som en underbar dag!! Sak bli så spännand eo se er trdägård i helhet, här hemma är vi med allt lite trädgårdstokar o gräsmattan blir bara mindre o mindre..tihi...Men vad gör väl det?! :)

    All inspiration mottages..:)

    Varma Kramar Elin

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails