fredag 15 maj 2015

Hej huset.


Tillträdesdag. 
Äntligen kom dagen då vi fick nycklarna till vårt vackra Stinshus. 

Direkt efter uppgörelsen på banken körde vi med fullastad bil raka vägen ut till det som ska bli vårt nya hem. Vägen ut ja. Den som går över böljande gula rapsfält, kringelkrokvägar genom det skånska landskapet och slutligen över en bro alldeles intill en magiskt vacker gammal gråstenslänga. Tänk att man, bara 15 minuter från Ystad, kan landa rakt in i en lantlig idyll. 


Huset då? Ja, det är ett 100 år gammalt ombyggt parhus. Förr om åren var fasaden helt klädd i rött tegel men som ni ser är den vitputsad nu. 160 kvadratmeter hus, 1 400 kvadratmeter tomt och ett generöst trädäck rakt utanför köket. Vad mer kan en trebarnsfamilj begära? Bästa säljarna lämnade kvar både vackra utemöbler, grästrimmer, förrådsinredning och en massa andra bra-att-ha grejer. Vilken lycka att få köpa av människor som så tydligt visat vad det här huset har betytt för dom. Det känns som att huset har varit i kärleksfulla händer.


Och även om dagen gick i ett, med en bil som nog slog rekord i att köra fram och tillbaka mellan staden och landet, hann vi känna den där fina känslan av att ha hittat ett nytt hem att älska. Att gå genom rummen, mäta lite, hålla upp tapetprover (japp, hela högen med tapeter fick följa med) och på det enklaste vis äta lunch vid ett litet trädgårdsbord i vårt nya kök och matrum. Allt medan vårsolen strålade på oss hela dagen lång.

Bättre tillträdesdag kan man bara inte önska sig.
Och det är nu det börjar. På riktigt.


4 kommentarer:

 1. Best wishes in your new home. Gail, VA USA

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt! Och ett så otroligt vackert hus ni har numera! Önskar er allt gott och all lycka i nya hemmet!
  /Heidi, lantliga drömmar

  SvaraRadera
 3. Gud vilket ställe ni hittat. Låter underbart! Ser fram emot att få följa med på färden..kramis semlan

  SvaraRadera
 4. SÅ glad att du bloggar igen!!!

  /Sanna

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails