torsdag 14 juli 2016

Fem vita fönster.


Åh dessa fönster!

Om det är ett moment i vår husrenovering som känts lite tung och motig så är det där med att renovera upp och måla husets alla fönster och dörrar. Stinshuset har hela tretton vackra fönster med spröjs och 3 dörrar, alla i lika dåligt skick. Uttorkade, fnasiga och i behov av en himmelens massa kärlek. Mannen har lagt massor med timmar på att slipa, skrapa, olja, kitta och grundmåla. 


Och såhär ser de ut just nu hemma hos oss.

Fem fönster är redo att målas i en mellangrå nyans som jag tror kommer att bli så fin mot den vita putsen. Grunden ska även den målas och fräschas upp. Om ni kikar på första bilden längst till höger ser ni spåren från när vi öppnade upp en igensatt dörr i vardagsrummet (en rest från när huset var två hus istället för ett som det är nu) och satte in ett nytt fönster. Vi fick mura upp under fönstret, putsa och måla.


Och där inne, ja där ser det ut så här!

Precis allting kommer hundra gånger mer till sin rätt mot det vita; lampor, blommor och ljusstakar. Nu finns det inget som stör ögat eller som tar för stor plats. Allt smälter samman och det känns så mycket mer hemma på något vis. 
Fem vita fönster som ger energi att ta sig an resterande åtta.
Ett stort kliv framåt på vägen mot vårt drömhus.


Nu, glass med barnen och njuta av dom sista semesterdagarna för den här gången. 


Puss på er!


***


1 kommentar:

  1. Här hemma tar vi ett fönster åt gången..sakta men säkert! Det tar längre tid än man tror.

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails