lördag 31 oktober 2009

MyrtenträdIdag köpte jag årets första myrtenträd. Älskar denna ljuvliga lilla växt. För fyra år sedan bar jag en krona klädd i myrten. Det var den fina dagen då vi två blev man och hustru. Sedan dess har den en speciell plats i mitt hjärta. Nu ska jag bara klara av att sköta om den. Det kan vara lite sisådär med det där. Nån som har några tips för att få den att trivas hela vintern?

Jag hade stora planer på att fota mycket i helgen men annat kom i vägen. Förhoppningsvis går det bättre imorgon. Jag fick sån lust att ändra om efter att ha läst senaste numret av Lantliv. Vilka underbara bilder! Resultatet av min inspiration är att det just nu ser ut som ett smärre bombnedslag i hela huset. Aj aj... får försöka röja undan det värsta innan det är dags att tända brasan och äta en god middag.

Önskar en skön lördag. Njut kvällen!


Kram Anna
3 kommentarer:

 1. Är det undanröjt och brasan tänd nu? Då har du många nya motiv att plåta, som jag ser fram emot att få se. Tack, jag är nöjd med alstern som gjordes förra helgen.De kommer att passa bra ibland tallarna vid stugan.
  Ha en mysig kväll!
  Kram
  "Betongmoster"

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!

  Vad kul att du hittade till min blogg med =)!
  Ett sånt där myrtenträd måste jag också införskaffa, så fint!

  Hoppas du får en mysig helg, Matilda.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Myrten vill aldrig torka ut, utan vill ha en jämn kontinuerlig vattning och fuktig jord.

  Tips... har du den nära ett element bör du vattna den varannan dag. När du vattnar den ta hela innerkrukan med trädet i och sänk ner i en hink med ljummet vatten. När det slutar bubbla låter du krukan rinna av och tar upp den. På det sättet vet du att rotsystemet får ordentligt med vatten. Det gäller de flesta växter egentligen...

  Myrten gillar inte mörker och inte heller direkt solljus då den är så känslig för torka... Låt den stå i ett fönster eller väldigt nära fönstret så att den får ordentligt med ljus. På vintern är söderläge att föredra då soltimmarna är få, men på sommaren är det bra om du flyttar den till ett annat läge.

  Har hört flera som pratar om senaste Lantliv... har den kommit ut i butik än? Vilket nummer är det?

  Kramar från Jenny

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails