tisdag 29 december 2009

Lantliga drömmar

Stolsdynor från Nyblom & Kollén

Vedkorgen töms nästan varje dag nu

Idag har solen strålat från en klarblå himmel och vi passade på att ta en timmes promenad längs havet. Någon minusgrad men helt vindstilla och härliga varma solstrålar som värmde kroppen. Vi gick i lugn och ro och filosoferade över livet i allmänhet och vårt hem i synnerhet. Det känns så härligt att veta att allt här hemma är klart nu. Nästa år är det "bara" roliga saker kvar att göra utomhus. Innanför dom fyra väggarna är allt i perfekt skick. Inredningstokig som jag är kan jag framöver ägna mer tid åt detaljerna. När man är mitt i renoveringen sätts det där lite åt sidan och allt fokus hamnar på att få stommen klar. När allt sen är på plats är energin nästan slut. Det tar lite tid att ladda om. Att fortsätta inspireras, drömma och skapa ett vackert och personligt hem.

Lantlig känsla med ved och rutigt tyg

Röd amaryllis i all sin prakt

Vackra klockor

Vi har hela tiden utgått från att det är här vi ska bo för all framtid. Efter fem år har vi upptäckt att det kan finnas andra alternativ och möjligheter. Inte just här och nu kanske men sen, lite längre fram. Dom närmaste åren passar det här huset oss perfekt men för framtiden vill vi ha ännu mer lantliv med allt vad det innebär. Jag drömmar om en vedeldad spis i ett stort lantkök, en gammal stallänga, hönor på gårdsplan och får i hagen. Jag vill ha större ytor fyllda med gamla möbler med härlig patina. Jag längtar efter den där tystnaden och friden som råder utanför staden.

Sådär är väl livet för dom allra flesta. Man börjar gå en väg men hamnar lätt på andra sidospår. Drömmarna ändrar utseende och form. Tur är kanske det... hade väl varit lite för enkelt och trist annars.


6 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att vara vid stranden nu på vintern, det råder sån frid där då!

  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Det är så roligt att snubbla över en ny blogg som man verkligen gillar. Jag har kikat runt lite här hos dig och jag måste säga att jag gillar det jag ser. Du verkar ha ett underbart hem och SÅ bra smak.
  Jag lägger till dig på min "följa-lista" så jag inte glömmer bort att titta in här fler gånger.
  God fortsättning!
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Men vad fint jag hittade här.
  Mycket trevliga bilder och fin inspiration.
  Skall titta runt lite till.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Hej Anna

  Vad härligt att hitta hit!vad härligt att få höra dina drömar som igentligen är så enkla, jag har oxå samma dröm, ett hus på landet, lintlig!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Anna..., kära Anna!!!!
  Vilken underbar känsla..., att kunna säga att man VERKLIGEN är färdig med sitt hem, inomhus:)
  Jag tror aldrig att jag hinner säga det, kanske på gammelhimmet när man inte har ett knyst att säga till om ändå, då får man väl ta det som man får det!!!
  Skönt Anna, nu har du góbitarna kvar, utomhus till våren.., mmmm!

  Anna, jag önskar dig GOTT NYTT ÅR och ta väl hand om dig.
  Se upp för raketer som kommer vilse....
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!
  Åh vad härligt det måste kännas att det är färdigrenoverat!!!! Vi som knappt ens har börjat!! *fniss*
  Blir riktigt avis på er som kan strosa vid stranden... Min dröm är att bo i Skåne! Det ska jag göra när jag blir stor! :D
  Gott nytt år!
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails