onsdag 17 februari 2010

Gammalt och äkta...

Gammalt och nytt blandas i vårt hus

...charmigt och shabby, vita färger och ting med skön patina. När jag omges av saker som kan beskrivas i dessa ord trivs jag som allra bäst. I vårt hus har vi nått långt men inte riktigt hela vägen. Eftersom vi aldrig har renoverat ett hus förr gjorde vi en del val som vi kanske "ångrar" lite idag. Inga stora saker men det där lilla extra som i mina ögon hade varit pricken över i:et. Varför valde jag t ex inte en vacker vit porslinsho i köket eller en antik kran? Varför blev det en del Ikea-lösningar istället för att leta på nätet, auktioner eller loppis? Tid och pengar är en förklaring men svaret ligger kanske också på det personliga planet. Att renovera och inreda är en skapande process där den egna personligheten spelar stor roll.

Ljusa textilier...

...med vackert monogram

Under våra fem år i huset har vi själva gjort en del nya erfarenheter och mer och mer förstått hur vi vill leva och vad vi tycker om. För fem år sedan visste jag knappt vad shabby chic var ens. Nu hämtar jag dagligen inspiration genom alla vackra bloggar och inredningstidningar i lantlig stil. Vi rusar inte fram längre heller utan hejdar oss och tänker efter en gång extra. Allt det vi har lärt oss här kommer att komma väl till pass när nästa stora dröm tar vid, nämligen att köpa en gammal gård och flytta ut på landet. Den drömmen ligger några år fram i tiden men om inte förr så blir det en vit porslinho då i alla fall. Det är ett som är säkert...

Önskar dig en fin fortsättning på veckan!


Kram Anna

7 kommentarer:

 1. Hei Anna!!
  Nydelige bilder.......så fint og hvitt hos deg!! Lurt å bruke litt tid på renovering selv om man blir litt lei innimellom :o) Selv holder jeg nå på å lete etter et gulv som jeg vil ha på kjøkken og i stue!! Ikke så lett....men jeg får bruke litt tid på det!!
  Ja tenk å få en gård på landet......og i Sverige finnes det jo så mange vakre gamle hus også!
  Ha en fin dag :o)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ni verkar ha himla fint därhemma!
  Vi har bott här i 8 år, hunnit lessna på en massa av det vi renoverat... skulle vi göra om köket (igen) så skulle det inte alls bli som det är nu :(

  Kul med lite helhetsbilder!
  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Nádherné fotografie, máte krásné bydlení a super vkus. Děkuji za prohlídku Vašeho blogu - opravdu je to podívaná. Martina

  SvaraRadera
 4. Det är väl av misstagen man lär sig, antar jag. Tyvärr måste man ju ofta göra kompromisser av ekonomiska skäl men det får man leva med. Eller vänta, vänta och vänta tills man sparat tillräckligt.
  Ni har i alla fall väldigt fint hemma, med eller utan porslinsho.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. ja så är det, men allt ändrar sig, modet ändrar sig. För visst är det shabbiga inte beständigt heller fast man tror det just nu. För rätt som det är har det smygits sig på en annan trend. Fast vi är två, jag ångta också djupt att jag inte valde en porslinsho.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ni verkar ju trots allat ha det jättefint i köket. Men jag känner igen mej i inlägget det är nästan som om jag skrivit det själv. Vi bor på landet och våran dröm är att hitta en stor härlig gård som man får inreda i härligt vitt och shabbigt. Tills dess får man springa på loppisar och samla ideer. En porslinsho har vi och det ångrar jag inte att vi tog nu fattas bara det vita köket ;)
  Kram Anna-Leena

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails