lördag 24 april 2010

Trädgårdsliv

Grönt är skönt

Min kära gamla spade

På den här bilden ser vårt slitna staket riktig mysigt ut

Finns det något bättre än att komma in ifrån en hel underbar dag i trädgården och känna hur solen har värmt upp både kropp och själ? Efter en varm dusch är man totalt avslappnad.

Idag har vi planterat om våra två vackra klätterrosor Constance Spry. Som dom noviser vi är vad gäller rosor planterade vi dessa skönheter alldeles för högt och fick okuleringsstället ovan jord. Nu är dom nedgrävda, ansade och lätt gödslade. Bara att vänta och se om det blir några rosor i år eller om vi har stört växterna allt för mycket. Förra året blommade båda överdådigt, otaliga skålformade rosa förtrollande rosor att borra näsan i.

Fikapaus i solskenet

Efter allt grävande passade vi på att dricka kaffe i solskenet. Hettar lite skönt på kinderna efter vårsolens starka strålar.

Smultronen börjar vakna till liv

Snödropparna har flyttat idag

Mitt lilla blomsterhus

Ovan ser ni mitt lilla blomsterhus som ska få sig ett ansiktslyft i juni. Nytt tak av våra fyndade gamla tegelpannor, ny fog mellan tegelstenarna och ett nytt fönster. Invändigt blir det tre vitputsade väggar och en i tegel, en rejäl arbetsbänk, porslinsvask och hyllplan till alla krukor och redskap. Ska bli så roligt att få visa er när det blir klart! Som jag har längtat efter det här lilla huset, mitt alldeles egna lusthus. Mannen är såklart välkommen när som helst, men här inne är jag som bestämmer, eller hur R *ler*?!

Njut av kvällen!

8 kommentarer:

  1. Haha, vår dag har varit väldigt lik eran! Har arbetat och njutit i trädgården största delen av dagen, bl.a. gett rosorna rosgödsel och suttit och druckit kaffe och te i solen. Nu i eftermiddagen har jag röjt i källaren, så fint har det aldrig varit!

    Så spännande med ditt blomsterhus!! :)

    Kram
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Vilka mysiga bilder. Men när jag ser din basilikum retar jag mig på mig själv. Jag har alltid för bråttom med att plantera blommor och min basilikum frös ihjäl under en frostig natt. Klantigt av mig!
    Jag har också röda kinder, för här har vi haft t-shirtväder idag!! Härligt! Ungarna är fortfarande ute och leker, tur att det är helg!

    Ha det bra!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  3. Så herlige vårbilder hos deg!!
    Og tenk å ha et slikt hus da...gleder meg til å se renoveringen! Du er jammen heldig!!
    Ønsker meg en arbeidsbenk jeg ute!!
    Har vært i hagen noen timer i ettermiddag...vi må nyte det når solen er fremme!!
    Har klippet ned mine roser så da får jeg håpe frosten holder seg borte!!

    Ha en fin lørdagskveld Anna :o)

    SvaraRadera
  4. Så spännande med ert blomsterhus! Låter som det kan bli hur vackert som helst därinne. Ser fram emot fler bilder så småningom ;-)

    Kram Outi

    SvaraRadera
  5. Hejsan Anna,

    Det låter som du har haft en skön utedag igår! Det är otroligt vad våren, värmen och solen gör och hur mycket energi man får!!
    Jag ser redan nu hur fint ditt blomsterhus kommer att bli!! Självklart är det du som bestämmer där inne, fniss!! :)
    Det skall bli intressant att följa med hur ni fixar till det!
    Takteglen kommer att sitta perfekt!! :)

    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram
    Pi

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig dag ni haft! Underbart blomhus... klart att du är bossen*ler mvh semlan

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga och inspirerande bilder. Jag älskar ditt blomsterhus. Det är så vackert och det ska bli så roligt att följa arbetet ni gör för att återställa det i ett mer ursprungligt skick samtidigt som det blir mer funktionellt för dina behov.

    Kram,
    Regina

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails