onsdag 11 november 2015

Inflyttade.
Jomenvisst! 

Äntligen är vi på plats i vårt fina Stinshus. Det är långt ifrån färdigt och vi har inte hunnit packa upp särskilt mycket än men vi är här i alla fall. Och bara det känns ju så himla skönt i magen. Porslinet har kommit på plats och vi har ett matbord att äta vid. Det klarar man sig faktiskt ganska långt på. 
  
I kök och matrum ska det tapetseras, pärlsponten ska målas och så ska det sättas lister både i golv och tak. Den vackra murspisen ska målas vit och marmorskivorna ska monteras. Marmor alltså. Hur fint? Helt klart en ny favorit härhemma. Det och fårskinn men mer om det i nästa inlägg.

Köket är väl den enda delen av det här huset som börjar kännas någotsånär färdigt men även där saknas en del detaljer. Någonstans bland alla flyttlådor och papperskassar finns mässingskrokar som ska fästas på sidorna på ön. Vi ska försöka hitta fina hyllplan och snickarna ska fixa några mindre roliga men ack så nödvändiga smågrejer där och där. Och så väntar vi ju på den där förbaskade vasken som är slutsåld i hela Europa. 
På fredag lämnar vi ifrån oss nycklarna till vårt gamla hus. Och mesta tiden den här veckan har helt klart gått åt att flyttstäda. Så här i efterhand känns det som ett misstag att inte anlita städfirma. 
H J Ä L P vilken tid det tar att städa upp efter sig! Och så väldigt mycket damm det kan samlas i alla vinklar och vrår. Men snart är det över och vi kan andas ut. 

Och första helgen i Stinshuset ligger framför oss. 
En helg utan alltför många måsten. Visst, det är lite halvfärdigt överallt och en skrämmande mängd kartonger väntar på att packas upp. Men det springer inte ifrån oss. Och vad gör väl lite röra och oordning så länge man känner lycka över att äntligen vara här. 2 kommentarer:

  1. Dear Anna, your kitchen in the new house is wonderful♥ All the little and big things will find their place. The most important thing is the feeling to be at home. Best wishes Puschi♥

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails