söndag 13 november 2011

Fars dag

Julrosen Lucy Black

En liten enkel men ack så vacker blomma till papporna i mitt liv, min egen och bebisarnas.
Grattis på Fars dag!

Mys

Jag fick en jättefin kommentar och en fråga från Linn!
Linn sa...

Hej! Tack för en underbar blogg! Kul att du är tillbaka! Jag är så nyfiken på vad du använder för kamera, vad du har för inställningar och om/hur du behandlar dina bilder? Skulle du inte kunna dela med dig av det? =) Dina bilder så ljuvliga! Kram/Linn

Först och främst, jättekul att du tycker om bloggen och tack för dina värmande ord!

Jag fotar med en kompaktkamera, en Canon digital IXUS 95IS. Med andra ord en enkel liten kamera som inte riktigt klarar av det jag vill att den ska göra, särskilt inomhus i mörka hörn och vrår. Å andra sidan är jag inte särskilt kunnig vad gäller det tekniska och använder för det mesta autoinställningen. Oavsett kamera och tekniska färdigheter försöker jag i första hand få fram en känsla i bilden, jag ignorerar om den är lite blek i färgerna och brusig. Bara skärpan är ok så brukar det gå att ordna till. Det kameran inte klarar av försöker jag kompensera genom bildredigering. Jag använder Photoshop Elements och brusreduceringsprogrammet Neat Image (en gratis demoversion som efter installation hamnar i Photoshop). I Photoshop brukar jag jobba med det som finns under menyn Förbättra; jag ökar på mättnaden i bilden för att få mer färg och för att få en ljusare bild brukar jag leka med reglagen för intensitet och kontrast. När jag är nöjd med färg och ljus är bilden ofta fortfarande "brusig" p g a brist på bra ljus vid fototillfället. De allra flesta bilder blir dock mycket klarare efter redigering i Neat Image. Även där provar jag mig fram med olika grader av justering tills jag hittar något jag är nöjd med.

Så jobbar jag med mina bilder idag men drömmer så klart om en bättre kamera någon gång lite längre fram. Hoppas det var svar på din fråga! Om det är någon som har lite bra tips på hur man kan jobba med bilder tas det tacksamt emot. En del av det roliga med en blogg är just att lära sig en massa nytt.

Jag har förresten lagt upp en frågelåda på bloggen så att jag inte missar någon kommentar eller så. Fråga gärna om det är något ni undrar över!

Önskar en härlig ny vecka!


Kram Anna


5 kommentarer:

 1. jag är helt novis när det gäller kameror, fotografering och redigering. Finns det något bra gratisprogram man kan få via nätet? Photoshop? Kostnad? Vet du något om detta? Jag bara trycker på en knapp och så blir det vad det blir, men vore så kul att lära sig mer...kramis semlan

  SvaraRadera
 2. Som sagt jag fotar som Semlan..
  Kan inget inom foto branschen men det får duga ändå!!
  Jättefin julros vilken härlig färg!!!Trodde bara dom fanns i vitt!!
  Kramkram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!

  Vilken underbart söt liten hylla du har. Den har du säkert fyndat på loppis eller köpt för länge sen men kanske har du köpt den där man kan få tag i den? :)

  Gillar din fina blogg.
  Kram Josefin

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att din blogg är jätte fin och gillar dina bilder. Man behöver verkligen ingen "proffskamera" för att ta bra bilder, jag tycker det viktigaste är att man har ett bra fotoöga dvs att man skapar bilden innan man tar den och har förmåga att se lite hur man vill ha den..Har man inte det kvittar det nog hur bra kamera man har. Jag kan rekomendera Picasa 3 som redigeringsprogram, tycker det är enklare än photoshop (fast det är oxå jätte bra) Ser fram emot fler av dina fina och inspirerande bilder! Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 5. Tack Anna för detta inlägg! Hur kul som helst att läsa =) Tycker du är fantastiskt duktig och det är så roligt att läsa att du inte använder en proffskamera och ändå skapar du så fantastiska bilder! Ger hopp till en som inte förstår sig på svåra kameror och manuella inställningar =) Tusen tack igen! och tack igen för en inspirerande och härlig blogg! Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails