måndag 7 november 2011

Om att längta

Lingonris och knäckebröd i taket

Inte riktigt än men väldigt snart är det fritt fram att gå ner i källaren och damma av jullådorna, värma glöggen och njuta av Sarah Dawn Finers "Winterland". Tills dess börjar jag lite smått med att fräscha upp i köket. Knäckebröd och lingonris hänger nu ovanför fönstret och får mig att längta. Det skriker inte jul men för ändå tankarna ditåt. För mig är längtan halva grejen. Att se fram emot, att planera och förbereda är minst lika roligt som själva juldagarna.


En försmak på julen

Att längta är för det mesta en ganska skön känsla. Utan längtan hade mycket i livet blivit platt och trist. Om allt bara kom serverat, nä fy va tråkigt. Inget att se fram emot, att sträva efter och jobba mot. Längtan kan såklart också göra tiden ganska lång och göra livet lite besvärligt. Särskilt när man längtar efter något man kanske inte kan få. Jag vet en del om att längta, att inte kunna påverka, att knappt orka hålla modet uppe men också om att få uppleva den underbara känslan av att äntligen nå fram, att vara precis där man vill vara. Min största längtan i livet under en lång tid, fem år för att vara exakt, var att få barn och nu är dom här. Två på en gång och det vackraste jag har.


Roligt att många har kikat in på Facebook-sidan och extra kul om ni Gillar också!Må väl alla fina!

Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Vad fint du har gjort!!
  Själv är jag ledig torsdag och fredag och tänkte ta tag i julkartongerna då,för att titta vad som behöver köpas till,jag längtar.

  Kram Thess

  SvaraRadera
 2. Hej, vilken fin blogg jag hittat! Blir följare direkt:-) Nog börjar man längta lite, var ute och plockade lite mossa och ris i helgen!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Grattis till dina små, Liv & Viktor! Kan det vara så länge sen jag kikade in till dig?! Jag har varit dålig på att kika runt på bloggar ett tag :/

  Ljuvliga bilder!
  Vad kul med reportaget! Det hade jag också missat :P
  Lotta var hit till mig också, i somras, fast det får vi se i tidningar nästa sommar :)

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. hej Anna! Idag har vi skrivit om samma tema: längtan...Vad härligt att du fick dina små barn tillslut. Jag har ju mina men längtar ändå...kan inte hjälpa att den känslan kommer smygande då och då. Håller med om att längta och planera inför julen är mer än halva nöjet. Det är vägen dit som är viktigast...kramis semlan

  SvaraRadera
 5. Mmm, längtan kan vara så tung och jobbig ibland, men så finns det ju underbar längtan också, som jullängtan! :) Sen tror jag ju också, att ju mer vi längtar, desto större blir belöningen, och desto mer uppskattar vi den, sen när den väl kommer...! :) Njut av dina mirakel, jag njuter av mitt här hemma <3

  SvaraRadera
 6. Vi planerar kök här hemma, blev så inspirerad av din stång med knäckebröd på. Jätte fint och mysigt du gjort!
  Ha de gott!
  /Michaela

  SvaraRadera
 7. Hei Anna, så utrolig vakkert og tankevekkende du skriver! Nei livet skulle absolutt ikke føles like herlig om man fikk alt servert fremfor seg. Det er gjennom hardt arbeid og motgang man virkelig får nyte godt av endelig å nå målet med det man ønsker.

  Takker varmt for din fine kommentar hos meg, den ble jeg veldig glad for :) Håper du nyter en fin høst der du bor.

  Vennlig, Aina

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!

  Tack snälla för din fina kommentar hos mig! Vad glad jag blev - och så hittade jag ju dig också! Vilken himla fin sida du har & ert hem verkar vara en dröm! Härligt!

  Kram Jes

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails