tisdag 23 mars 2010

Nu är det vår...

Trädgårdstråden...

...väntar på att användas
Vackert med zink

...eller ja, officiellt anländer den inte förrän på söndag. Då är det äntligen tid för mamma och mig att åka iväg och handla massor av vackra små penséer och pelargoner. För mig brukar det vara startskottet för våren. Blomstershopping och fika i ett varmt växthus, doften av jord och växter är nästan berusande. Alla bekymmer, stress och negativa tankar skingras på något magiskt vis. Kvar finns bara harmoni, inspiration och en känsla av glädje. Även i år blandar jag småblommiga ljuslila penséer med mörkt svartlila skönheter, en oslagbar kombination. Romantiskt & skirt. Den småblommiga tål dessutom hårda skånska vindar lite bättre än den storblommiga.

Kakformar från Elsas hem

Pasteller och vårkänsla

Den här hyllan har ni säkert sett många gånger förr hos mig men det är så enkelt att variera sig och att byta ut sakerna på den efter säsong och känsla. Just nu är det härligt att ta fram vackra pastellfärger & zink. Allt för att förstärka det faktum att nu är våren äntligen på väg att vinna över vintern.

Det är så kul att ni vill följa med på vår förändringsresa i trädgården. Tack för alla fina kommentarer!!

Vad är startskottet på våren för dig? När är det VÅR på riktigt?


7 kommentarer:

 1. Ja vår det är och det är underbart för nu börjar livet igen :) Vår är det för mig när första penseérna är inhandlade och DEN DÄR härliga känslan av sol och värme infinner sig! Fina bilder på din fina hylla! Åse

  SvaraRadera
 2. Jo, nu är våren här. Låter underbart trevligt att åka iväg med sin mamma och handla blommor!

  För mig har det varit vår när jag fått jobb. Det beror på att jag har arbetat som kyrkvaktmästare de senaste åren (efter ett antal år som lärare) och när utomhussäsongen sätter igång, ökar chansen att få arbete. Förra veckan fick jag äntligen en fast, året-runt-tjänst, så till nästa år får jag hitta på en ny definition på våren!

  Tack för all inspiration på din blogg! Kram Outi

  SvaraRadera
 3. Jag har också en skänk i köket som jag piffar enligt säsong, det är roligt när man med enkla medel kan förändra lite :o) Fina bilder!

  Kram,
  Jennie

  SvaraRadera
 4. När jag kan sätta mig utomhus med en kopp kaffe, utan jacka, plantera vårblommor och njuta av solen...då är det vår! Och det är det hos mig!!!
  Önskar även dig en skön vårdag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 5. Vilka fina kakformar.
  Måste bara köpa !!

  Det är just årstiderna som gör vårt land så härligt. Än ligger snön djup där jag bor men vägarna är bara och visst känns det ändå att våren är på väg. Det liksom luktar vår ute.

  SvaraRadera
 6. Som alltid vackra och inspirerande inlägg!! Och det ska bli kul att se dina pellis och penséeinköp!!! Mari.

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint, och härliga färger. Jag vill också ha vår.:-) Massor av vår.;-) Kramis

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails