söndag 21 mars 2010

Trädgårdsdrömmar

Pärlhyacint och timjan

Vårkruka i köksfönstret

Vilket härligt väder vi har haft i sydöstra Skåne idag. Sol och vårvindar, 7 plusgrader. Jag har tagit det väldigt lugnt idag med. En mysig fika och pratstund med min mamma blev dagens aktivitet. Mannen däremot har samlat ihop allt som ska till tippen och imorgon åker det iväg. Det ska bli väldigt skönt att slippa se allt skräp som stått lite här och där. Nu är vi redo att börja anlägga vår trädgård. Planeringen går framåt med stora steg. Vi har bestämt hur vi vill att det ska se ut, vilka material som ska användas och vilken känsla vi vill få fram. Största utmaningen ligger nästan i att skissa upp allt vi bestämmer. Fy sjutton vad svårt det är att få till proportionerna! Försöker rita upp med linjal och sen skissa med kritor. Inte helt lätt. Det ser ju så enkelt ut i alla trädgårdsböcker eller hur...

Önskar dig en bra start på veckan!

8 kommentarer:

 1. Det ska bli så kul att få följa med på era trädgårdsdrömmar. Är tomten helt kal nu eller?


  kram!

  SvaraRadera
 2. Så spännande att få följa en trädgård från början. Det blir säkert väldigt fint. Det tacksamma med växter är att de som trivs snabbt breder ut sig. Lycka till med allt! Ser fram emot att få följa er under sommaren.

  Kram Outi (som har en närapå hopplös trädgård)

  SvaraRadera
 3. Vad duktiga ni är som kan skissa upp eran trädgård bara så där hihi. är säker på att det kommer att bli hur bra som helst. ha en fortsatt go vecka och kram på dig/INGELA.

  SvaraRadera
 4. Känner verkligen igen det där problemet med att få till skisser över trädgården. Jag har försökt ett flertal gånger och utgått från tomtkartan, men det har inte underlättat direkt. Min tomt är dessutom stor (4900 kvm) så det är svårt att få en känsla på papper hur det blir i verkligheten. Det bästa är nästan att rita upp med sprejfärg eller med hjälp av snören direkt på plats.
  Lycka till med skissandet. Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh så kjekt å planlegge hage da!!
  gleder meg til å følge med på det!!!
  selv har jeg hatt hage i tyve år...men den blir jo aldri riktig ferdig!! alltid noe nytt man vil gjøre når det går mot vår og sommer :o)

  Ha en fin uke Anna :o)

  SvaraRadera
 6. Hej vännen och tack för vår mysiga stund tillsammans igår.
  Kram fr m

  SvaraRadera
 7. Vackert och ljuvligt väder hos mig med *ler*!
  :)

  SvaraRadera
 8. Åh så mysigt att planera en trädgård! Jag längtar verkligen tills jag får göra det! Tills dess ska det bli kul att få följa din här.

  Tack för din hälsning hos mig. Jag är på bättringsvägen nu! :)

  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails