fredag 19 mars 2010

Skördefest

Grönsaker i min plåtskål

Kyl och frys är fyllda med god mat och huset är städat och fint igen. Nu är jag redo för helgen. Planeringen av trädgården kommer att fortsätta men jag är också inspirerad att göra om lite i det jag kallar skafferiet. Det är inget riktigt skafferi utan ett utrymme under trappan till övervåningen som vi använder till förvaring. Kanske sätta upp några nya hyllplan, ställa vackra lådor på golvet och lite annat fint.

Vårkänsla i köket

Spann från kockums

Inte primörer men gott ändå

Jag tycker om att ha mycket goda grönsaker hemma. Som Ernst säger "Jag känner mig rik av morötter" *ler*. Hos oss är det rena skördefesten varje gång vi har handlat. Nu dröjer det inte så länge tills den första färskpotatisen är här. Rena delikatessen med en klick smör och salt. Längtar efter alla primörer och mina egenodlade vaxbönor. Nästan allt annat jag odlade i trädgården åt sniglarna upp förra sommaren. Det var inte riktigt lika kul förstås men skam den som ger sig! I år tar jag upp kampen mot dom små rackarna... beväpnad med nåt snigelpulver, salt och sax. Bäst att ta till alla knep i boken.

Må väl mina bloggvänner och ha en mysig fredag!

Kram Anna


7 kommentarer:

 1. Nu blev jag sugen på att göra en riktigt god grönsakssoppa! Jag tycker om att komma hem med en korg grönsaker. Bara doften av purjolök får mig att bli hungrig. Kul även när barnen BER om att jag ska göra grönsaksplättar!!

  Ha en skön kväll!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Jag sitter här och slickar muig om munnen efter att jag läst ditt inlägg. Vad härligt det ska bli med vår och sommar.

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 3. Koselige bilder fra ditt lille skafferi anna :o)
  Har noen emlajesaker fra Kockum jeg også!
  Kos deg med de gode grønnsakene :o)

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Lite skafferikänsla över dom :)

  Trevlig helg till dig!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Trevlig Helg Anna!!

  Ha det bäst!!
  Kram Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder och ljus som vanligt! En energikick!

  God helg!

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt att ha skafferiet fullt med godsaker.
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails