onsdag 3 mars 2010

Vår gamla trappa...

En vacker grå färg på både trappa...

...och räcke

...har mannen lagt åtskilliga timmar på att skrapa ren från lager på av gammal färg. Valet föll på att måla den trärena ytan i en vacker grå nyans. Trappstegen må vara lite smala att gå på men jag charmas ändå av dess skönhet. Undrar vem som har tassat i den innan vi flyttade in? Huset byggdes för ganska exakt hundra år sedan. Tänk så många fossingar som har sprungit upp och ner under alla dessa år.

En nyckel som varit mormor och morfars

Söt lavendelburk från Ilva

Mina små bord från Miljögården

Jag mår väldigt bra av att få bo i ett så pass gammalt hus. Det känns som att huset har en själ och alldeles egen historia att berätta. Vi har lagt mycket tanke på försöka renovera så att den känslan inte går förlorad. Istället har vi försökt framhäva det som gör huset så speciellt och bevara det fina från förr.

Mina hjärtan

Längtar lite smått till helgen redan nu. På lördag blir det nämligen årets första loppistur och sen är härlig fika på ett av Österlens bästa caféer, Olof Viktors. Ska bli så kul och förhoppningsvis skiner solen på oss då med!


Vill passa på att tacka Åse med bloggen Limetwig för den fina awarden! Tack snälla för att du tänkte på mig. Själv ger jag den vidare till en tjej som bloggar från Tyskland. Titta gärna in hos Elle med bloggen Inredning-Utredning.

Önskar dig ett bra slut på veckan.
Tack för att du tittar in!


♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

  1. Så snygg trappa och tapeten är ur fin!
    Visst hade det varit kul att få reda på lite om husets ursprung. Vilka som tassat upp och ner.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  2. Jag ville kommentera hur himla fint ni gjort det med trappan, härlig tapet och hela köret, gullig katt...och hur fint det är med gamla hus (och man kan undra varför man bor i ett nybyggt...?)...och så läser jag att du ger MIG en award!! (det har du förresten inte talat om för mig, men du visste väl att jag kollar förbi ändå...*blink*?)
    Jag som satt i morse och tvivlade igen om min blogg är något att spinna vidare på...och nu sitter jag här och får nästan "skräp i ögat", så glad och rörd är jag av dina värmande ord och awarden!! Vad kan jag säga annat än TACK! Det här måste jag smälta nu, det är ju nästan som att ha födelsedag i förskott - min första award (hur jäkla barnsligt glad kan man bli egentligen? *ler och förvrider ögonen*)

    Jag antar att jag inte kan ge den till dig eller...? Blir till att fundera nu, vem jag ska skicka den vidare till!
    Ha en skön solig dag, det bjuder jag nämligen på i min blogg idag!
    KRAM Elle
    (som hade haft ett leende runt hela huvudet om inte öronen varit ivägen!)

    SvaraRadera
  3. Jättefin grå färg i trappan Anna!!
    Visst är det en härlig stämning i ett gammalt hus!!
    Grattis till din award och ha det bäst!!

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Hej Anna och Tack!

    Alldeles för längesedan jag var här...men här är lika vackert och rogivande som vanligt. Trappan är ljuvlig - vår trappa skall få sej en uppsnyggning nästa år. Det var fint med grått:)

    Ha det gott - kram!

    SvaraRadera
  5. Ha en jätteskön helg vännen. Olof Viktors mmmmm... ät en bit för mig oxå.
    Ser framemot vår fika :D.

    Kramar L

    SvaraRadera
  6. En nydelig trapp du har Anna!!
    Det må være så koselig å eie et gammelt hus...men nok mye arbeid også selvfølgelig!!

    Ønsker deg en fin helg....og kos deg med loppis og kafebesøk!!

    SvaraRadera
  7. Har själv gått i valet och kvalet om jag ska måla min trappa. I sånt fall skulle det bli i en ljusgrå nyans, precis som er fina trappa. Snyggt är det och just nu ligger måla-alternativet i ledning. Vi får se hur det blir. Om jag bestämmer mig för att slå till, vill jag gärna veta vilken färg ni använt och vilken nyans eftersom ert resultat är så fint.
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails