måndag 31 december 2012

Tid att vända blad


Så har ännu ett år har nått sitt slut! Bara några få timmar kvar nu. För mig är det en möjlighet att vända blad, lite som att få börja om på nytt och lämna det som känns trist bakom sig. 2012 har varit ett ganska bra år, det får man väl ändå säga, men jag tror 2013 kan bli så mycket bättre.

Vissa saker tar jag med mig in i det nya året. Jag tappade t ex 9 kg med vad man kan kalla "en egen variant av LCHF" under året. Nästa år fortsätter vi med det tillsammans, jag och mannen. Inte så mycket för viktens skull utan för att jag mår bra av det.
Barnen började dagis i somras och har utvecklats jättemycket, särskilt nu på sistone när orden börjar komma. Älskar att höra hur dom försöker sätta ord på och återberätta sina upplevelser. Kan bara föreställa mig hur det kommer att låta här i huset till sommaren. Å när dom pratar med varandra! Ler bara av tanken, det är så sött!
Vissa saker tog också ett kliv framåt här hemma. Fönsterna blev målade, grunden putsad och vi fick ordning på våra uthus. Både invändigt och utvändigt. Andra saker tog ett kliv tillbaka. Mattor, en del möbler men framför allt alla fina saker man är rädd om plockades undan. Det känns ibland mer som ett hus än ett hem men för sinnesfriden var det ett måste. Att hinna med i sötaste trollens framfart är svårt. Å jag vill inte bara säga nej, tvätta nedspillda mattor eller välja om jag ska ta emot busen som hoppar i soffan eller trollet som har klättrat upp i karmstolen. Det börjar lugna sig nu och vi återtar vårt hem bit för bit. Förklarar att man kan slå sig och att vissa saker är mammas. Å det fungerar faktiskt ganska bra. Med ord kan man komma långt.

2013 blir såklart familjens år i första hand men också lite mer mitt eget hoppas jag. Att bättre ta vara på dom små stunderna då man kan få rå om sig själv. Kanske unna sig något extra och få må bra på egen hand! Men också att vara rädd om kärleken och hitta tid för varandra. Små älskade troll fyller lätt varenda sekund av ens liv och man glömmer ibland bort att vara man och fru. Man lever och andas sina barn, sin mammaroll, och tappar lätt bort både sig själv och sin älskade.
Kanske kan året bjuda på lite fler tillfällen att vara kreativ. I hemmet, med barnen, i bloggen... På önskelistan står en ny kamera. Vi får väl se om det kan bli så.

På så många vis startar vi det här året från en så mycket bättre grund än förra nyårsafton. Många grundläggande bitar har fallit på plats. Nu fortsätter vi lägga livspusslet under 2013 och hoppas på många fina stunder med familj och vänner. I januari fyller älskade små troll 2 år. Ser fram emot att fira deras dag med våra nära och kära.


Tack till er som har besökt bloggen trots att den nästan aldrig uppdaterats under det gångna året.
Tack till er som lämnat en fin kommentar då och då. Som välkomnat mig tillbaka till bloggvärlden. Jag läser alltid varje rad med glädje. Jag vill så gärna kunna bjuda på lite fler inlägg och bilder under 2013.
Hoppas det kan bli så!

Tack för det här året!
Jag önskar er alla allt gott på det nya. 

Nu väntar en god middag med min man. Barnen har somnat och jag ska 
skicka in hummern i ugnen med ett gott kryddsmör.

Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Bara så fint inlägg.Önskar dej en underbar nyårsafton.Gott Nytt år fina du .Nyårskramar Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Så fint du beskriver det här livet...och..jaaa..jag är en av många som är så glad över att du är tillbaka !

  Kraaam

  SvaraRadera
 3. Underbart inlägg... varje ord finner en plats i hjärtat!
  Gott Nytt År o stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 4. I wish you all your dreams come true in 2013 :)

  SvaraRadera
 5. Vilket fint inlägg, det ser ut som att 2013 tänker bli ditt år!!

  Önskar ett fint 2013!
  Kram Ulrica

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails