söndag 12 januari 2014

Kalas, Lilleman och pannkakor


Så var det söndag kväll och helgen närmar sig sitt slut. Solen har visat sig små korta stunder och en söt doft av pannkaka dröjer sig kvar i huset. Amerikanska sådana med hallonsylt. Å glass förstås. Mycket glass. Är det söndagsmys så är det.

Och så var det ju kalas igår.
På eftermiddagen åkte vi, på en smal liten landsväg kantad av vindpinade pilträd, till vännerna på landet för att tjuvstarta födelsedagsfirandet för tre av dom fem minsta. Våra tvillingar och vännernas lillasyster fyller nämligen år på samma dag. Sånt måste ju firas! Och det gjorde vi.


Vi kom i precis lagom tid för att se på när hästarna kom in från hagen. Först dom två stora. Mörkbruna, vackra och glänsande efter att ha varit ute i regnet. Sen den lille. En ponny som gjorde skäl för sitt namn, Lilleman. För barnen var det nog kärlek vid första ögonkastet. Medan Viktor stolt satt på Lillemans rygg sprang Liv i cirklar och tjöt av upphetsning tills det blev hennes tur. Att se den glädjen hos mina små. Det är banne mig oslagbart!

Men det var inte slut där. Kvällen fortsatte med god mat och sötaste glasstårtan i form av ett tåg. I loket satt ett tomtebloss som sprakade så där vackert och magiskt som bara tomtebloss gör. Lekar och avslappnade diskussioner varvades tills det var tid att säga tack, krama hejdå och köra hemåt igen, redan fyllda av längtan tills nästa gång.

Nej, bättre sätt att fira för tidig födelsedag kan man nog inte tänkta sig än med en ponny som heter Lilleman, sprakade glasstårta och några av dom finaste vänner man kan önska sig!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails