lördag 30 maj 2015

Det går framåt.Helg för mig nuförtiden betyder en efterlängtad sväng ut till Stinshuset med en och annan välfylld flyttlåda i bagaget. Idag åkte jag iväg med böcker, tidningar, plädar och dukar och lite annat som ändå inte behövs inför visningen. Det börjar tömmas på allvar nu i alla gömmor. Och i Stinshuset fylls det på i det där rummet som vi försöker samla det mesta i. Det rum som vår Liv sen kommer att få som sitt alldeles egna. 

Även om det bara är för en kort stund betyder det hur mycket som helst att få komma ut till huset varje helg. Den där kittlande känslan i magen av att veta att vi snart är där för att stanna. Allt roligt som väntar. Tid med familj och vänner. Sömniga frukostar på trädäcket. Skratt och lek. Underbara sommarkvällar (och såna vill vi ha många av). Lugnet och tystnaden. 


Här hemma då?

Ja, under veckan har ett styck badrum rivits ut och rörmokaren har kallats in för att göra sitt innan väggarna ska putsas. Mannen har kört iväg två välfyllda släp till tippen och min pappa har målat och donat medan vi har varit på jobbet. Lite vab har vi också hunnit med. 

Och det har utlovats lite värme i veckan som kommer. Åh, sommartid alltså. Hur härligt är inte det?
Jag tänker ägna närmsta tiden åt att ge trädgården en rejäl uppfräschning. Dra ogräs, plantera om lite i rabatterna och fylla upp odlingslådorna med sallad och annat man bara inte kan leva utan en hel sommar. I växthuset har tomatplantorna börjat ta fart och snart är det tid att plantera gurka. 

Bästa tiden framför oss. Absolut bästa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du vill lämna en hälsning till mig. ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails